Novi ciklus edukacije edukatora u obliku webinara


5. listopada 2020.
Ana Vukadin

Od 13. listopada 2020. započinje novi, treći ciklus edukacije edukatora za primjenu Pravilnika KAM. Tema ovogodišnjeg ciklusa je implementacija Pravilnika u informacijskim sustavima.  

Kao i prošle godine, ciklus će se održati u suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara i obuhvatit će 10 tečajeva.  Novost je da će se ove jeseni, zbog nažalost nepredvidljive epidemiološke situacije, svi tečajevi održati u obliku webinara u trajanju od 1.5-2 sata.  

Prvi tečaj bit će uvod u Pravilnik, s posebnim naglaskom na njegovoj primjeni u pojedinim metapodatkovnim formatima i sustavima, kao i na preporukama za izradu plana implementacije. Tečajevi koji slijede bavit će se promjenama koje Pravilnik donosi u opisu pojedinih vrsta građe i mogućnostima integracije ovih promjena u sadašnju praksu. Posljednji tečaj u ciklusu bit će posvećen budućim praksama, odnosno objavljivanju Pravilnika u obliku ontologije, kako bi se mogao koristiti u okruženju povezanih podataka.   

Raspored održavanja webinara može se pronaći ovdje. Točan sat bit će objavljen nekoliko dana uoči održavanja pojedinog tečaja, kada će se otvoriti i mogućnost prijave.