Razgovor s Gordonom Dunsireom u NSK


18. studenoga 2019.

Gordon Dunsire, samostalni konzultant i donedavni predsjednik RSC RDA, tijela zaduženog za razvoj i održavanje kataložnog pravilnika RDA, gostovat će 25. studenog 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s izlaganjem RDA: Resource Description and Access – questions and answers.

G. Dunsire trenutno je voditelj Tehničkog tima koji rješava pitanja vezana uz objavu RDA-a kao imenskog prostora. Proteklih godina sudjelovao je u projektu Izrada, objavljivanje i održavanje nacionalnog pravilnika za katalogizaciju kao savjetnik. Više o aktivnostima i radovima g. Dunsirea može se pronaći ovdje

U prvom dijelu izlaganja g. Dunsire će prikazati novu verziju RDA, a zatim se osvrnuti na pitanja definiranja vrsta pristupnica i odnosa. Predviđeno je da će se dotaknuti i pitanja dijakronih jedinica građe (tj. građe koja nastaje kroz vrijeme) te agregiranih jedinica građe, ali će rado odgovarati i na pitanja koja nisu vezana uz navedene teme.

Izlaganje će se održati u seminarskoj dvorani na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 10 do 13.30 sati.

Izlaganje se održava u organizaciji Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara. Sudjelovanje je besplatno, a svoje mjesto možete rezervirati na cssu@nsk.hr.