Održane regionalne radionice za Pravilnik KAM


12. svibnja 2022.

Tijekom travnja 2022. održane su četiri jednodnevne regionalne radionice za Pravilnik za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima u Osijeku, Rijeci, Zadru i Splitu. Sadržaji radionica bili su oblikovani prema potrebama i težištu interesa pojedine zajednice, pa su se prema tome radionice odvijale u paralelnim sesijama – za knjižničnu zajednicu radionice su vodile Ana Vukadin i Elia Ekinović Micak iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a za muzejsku zajednicu Jelena Balog Vojak iz Hrvatskoga povijesnog muzeja.

Radionice su održane na više različitih lokacija prema sljedećem rasporedu: 8. travnja u Rijeci – Ana Vukadin (Dječja kuća, Art kompleks Benčić), Jelena Balog Vojak (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja); 12. travnja u Zadru – Ana Vukadin (GK Zadar), Jelena Balog Vojak (Muzej antičkog stakla); 21. travnja u Splitu – Elia Ekinović Micak (GK Marka Marulića), Jelena Balog Vojak (Muzej grada Splita); 26. travnja u Osijeku – Elia Ekinović Micak (GISKO), Jelena Balog Vojak (Muzej Slavonije).

Važno je naglasiti da je poboljšanje epidemiološke situacije omogućilo da se prvi put edukacije održe uživo prema verziji 1.0 Pravilnika, koja je zaključena i objavljena u lipnju 2021. Sudionici radionica bili su knjižničari i muzealci iz više različitih vrsta knjižnica i muzeja, a ovim edukacijama predstavljene su im novosti i promjene koje u praksu unosi Pravilnik KAM.