Nagrade Hrvatskoga knjižničarskog društva na 47. Skupštini


14. listopada 2022.

Na 47. Skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva održanoj od 5. do 8. listopada 2022. u Zadru upriličena je i tradicionalna dodjela Kukuljevićeve povelje i Nagrade Eva Verona.

Među ovogodišnjim dobitnicama nalaze se i kolegice koje su članice Stalnoga odbora za razvoj i održavanje Pravilnika KAM, članice radnih grupa Stalnoga odbora, odnosno dugogodišnje suradnice na projektima vezanim uz Pravilnik KAM.

Hrvatsko knjižničarsko društvo Kukuljevićevu povelju, koja nosi ime zasluženoga hrvatskog bibliofila i bibliografa Ivana Kukuljevića Sakcinskoga, dodjeljuje svojim članovima za dugogodišnji rad i značajne rezultate na unapređenju knjižničarske djelatnosti.

Kukuljevićevu povelju na ovogodišnjoj Skupštini dobile su prof. dr. sc. Ana Barbarić, u Stalnome odboru predstavnica Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Radne grupe za edukaciju i primjenu Pravilnika KAM, prof. dr. sc. Kornelija Petr Balog, u Stalnome odboru do 2021. predstavnica Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i članica Radne grupe za edukaciju i primjenu Pravilnika KAM te mr. sc. Snježana Radovanlija Mileusnić, predstavnica Muzejskoga dokumentacijskog centra, zamjenica predsjednice Stalnoga odbora i članica radnih grupa.

Hrvatsko knjižničarsko društvo Nagradu Eva Verona, koja nosi ime istaknute hrvatske knjižničarske i znanstvenice, dodjeljuje mladim knjižničarima, svojim članovima za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke.

Nagradu Eva Verona ove je godine dobila Monika Batur, diplomirana knjižničarka s Odjela obrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te tajnica Stalnog odbora za razvoj i održavanje Pravilnika KAM.

Čestitamo svim dobitnicama!